Aluminium roeisloepen van jachtwerf De Zeeg

Sinds 2016 houdt jachtwerf De Zeeg zich bezig met het ontwikkelen en bouwen van aluminium roeisloepen.
Het begon met de ontwikkeling van onze standaard 6-riemer waarvan er inmiddels vijf mee roeien in de FSN-competitie, gevolgd door een 8-riemssloep waarvan er nu ook vijf in de competitie varen. Tevens werd er voor een sloeproeivereniging in Zaandam een 10-riemssloep ontwikkeld en gebouwd.

In 2021 en 2022 hebben we in opdracht van de Nationale Politie in het kader van het project Roeien naar Herstel tien 8-riemssloepen gebouwd. 

Bij het ontwerpen van onze roeisloepen hebben we veel aandacht besteed aan de uiterlijke vormgeving met mooie vloeiende lijnen en aan roeiposities die het mogelijk maken om veel effectief vermogen te kunnen leveren.
Om in de wedstrijden goed te kunnen presteren is het belangrijk dat de door de roeiers geleverde energie zoveel mogelijk wordt omgezet in stuwkracht. Uiteindelijk bepaalt het effectief geleverde vermogen de plaats in de wedstrijduitslagen.
Van belang zijn daarbij de juiste combinatie van boordhoogte, breedte op de dollen, zithoogte en riemlengte.
De combinatie van vloeiende lijnen en efficiënte roeiposities maken dat met onze sloepen prima uitslagen geroeid kunnen worden en tot de snelste sloepen van het veld behoren. 

Voor al onze sloepen geldt dat de rompen sterk en duurzaam zijn. Het dolboord is zeer stijf en zorgt ervoor dat de boten eventuele klappen goed kunnen opvangen. Uitgebouwde dolpotten zijn zo gemaakt dat deze tijdens de vaart niet achter een dukdalf of ander uitsteeksel kunnen blijven haken.
De ingelaste luchtkasten in het vóór-en achterschip maken onze sloepen onzinkbaar wat de veiligheid zeker op ruimer water zeer ten goede komt.

Nog niet genoemd is in de in 2020 ontwikkelde 6-riems jeugd/dames sloep, die in eerste instantie speciaal voor jeugdige roeiers door ons is ontwikkeld. De filosofie achter het ontwerp was om voor jeugdroeiers een snelle en licht lopende sloep met lichte en korte riemen te ontwikkelen, waarmee een jeugdteam met voldoende training zowel qua snelheid als in de uitslagen heel goed voor de dag kan komen.
In het seizoen van 2023 heeft een damesteam Flow uit Muiden het hele seizoen zeer goed met deze sloep geroeid en varen nu in de Hoofdklasse voor de podiumplaatsen.
Op onze werf staat een 6-riems jeugd/damessloep klaar voor proefvaarten.

Kom een keer naar Steenwijk om een stukje in deze fantastische sloep te roeien!!!!


Voor meer informatie kijk op www.jachtwerfdezeeg.nl of bel 0521-512257

 

 

Jachtwerf de Zeeg
Wheermaten 6
8331 TL Steenwijk

tel: 0521 512257

info@jachtwerfdezeeg.nl